3 Aralık 2009 tarihinde proje kapsamında tohum toplayıp eldeki mevcut fidan sayısını artırabilmek ve aynı zamanda 2006 yılında üretimi yapılıp dikime hazır hale gelen fidanları kendi bölgesinde toprakla buluşturabilmek için Antalya’da arazi çalışması yapıldı. NGBB’den Banu Altınay, Ali Çelik ve Harun Doğusoy’un katıldığı çalışma öncesinde Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Serik Orman İşletme Müdürlüğü ve Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Antalya Bölge Müdürlüğü ve Serik Orman İşletmesi taraf ından Antalya’nın Serik ilçesinde zingit fidanlarının dikiminin yapılacağı bir alan ayrıldı.
2006 yılında yapılan üretim sonucunda elde edilen 357 adet zingit fidanı, 14 Aralık 2009 tarihinde Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şubesi’nden Orman Müh. İsmet Yeşil, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Gökçeoğlu ve Serik Orman İşletmesi’nden Orman Müh. Abdurrahman Sezer ve işletmenin 5 elemanı ile birlikte ayrılmış olan alana dikildi. Fidanlar için hazırlanan etiketler sırasıyla takılıp can suyu verildi. Alanın envanter çalışması Prof. Dr. Mustafa Gökçeoğlu tarafından yapıldı.
Türün korunması ve yeniden canlandırılmasına ilişkin projenin ilk aşaması başarı ile sonuçlanmıştır. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmada bize katkıda bulunan ve destek veren kurumlara içten teşekkürlerimizi sunarız.